Hårmasker och ansikstsmasker.

När man hör talas om rassoul lera från Marocko  tänker man nog automatiskt att denna lera gör sig bra som
tvätt för kropp och hår, men den fungerar i så många andra sammanhang också.
Vi har alltid köpt torkad rassoul lera, går att få tag på denna lera i kakor men det är inget som har intresserat oss.
Vi har använt rassoul lera i tvålar för kroppen och shampoo tvålar, helt underbart.
Dock om man vill få sig en riktig genomgång i ansiktet är denna lera helt fantastisk. Denna drar nämligen ut orenheter från porerna. Så ett tipps är att man först peelar ansiktet, ser till att ansiktet är fritt från ansiktskrämer och smink.
Där efter är det lite smaksak vad man gillar för konsistens på leran, men jag brukar ta typ 2 matskedar lera och har sedan i 4-5 matskedar ljummet vatten. Ha helst denna blandning i en skål så ni kan vispa med en visp i stål så kletet blir smidigt.
Där efter fukta ansiktet, smeta på leran, även här är det en smaksak hur tjockt lager man vill ha. Undvik ögonkonturen bara. Sedan sitter man tills leran har torkat i ansiktet, man känner verkligen hur det drar i huden, liksom en sugande känsla som kittlar.
Där efter bara till att tvätta bort och gud vilken len och ren hud man får efteråt. Den förebygger också irriterande områden i ansiktet så den är verkligen gudomlig, slår alla köpmasker med hästlängder.
Man kan även göra en hårmask med rassoul lera. Har själv uppmärksammat att man inte ska tvätta håret med rassoul lera för ofta, håret blir visserligen fint, men har man känslig och torr hårbotten sedan tidigare kan långvarit tvättande med rassoul leda till att man istället får torr hårbotten med mjäll. I tvål fungerar det utmärkt eftersom man då även har oljor och butters som vårdar skalpen, men rakt av bara med leran är inget jag rekomenderar för ofta.
Hur som hellst vid denna hårmask är det även här väldigt individuellt hur mycket man ska ta, beroende på hårlängd. Jag har hår till midjan så jag brukar ta ca 3-4 matskedar rassoul, och ungefär det dubbla i vatten.
Samma sak här vispa blandningen och aplicera i fuktigt hår, hela håret.
Ha sedan denna blandning i i ca 20 minuter eller längre, man behöver inte tvätta håret innan eftersom rassoul även har en renande effekt, den luktar heller inget så man behöver inte shamponera efteråt.
Skölj sedan igenom håret grundligt i varmt vatten.
Kan garantera ett lenare, glansigare hår.
rasoul lera1 rassoul lera

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s